Védőoltás

Védőoltások

Minden védőoltás beadását megelőzően alaposan megvizsgáljuk kedvencét és Önt is kikérdezzük tapasztalt e szokatlan tüneteket kedvence szokásai illetően. Sok esetben csak évente egyszer találkozunk és számos, a gazdi számára rejtett problémára fény derül ilyenkor. (fokozott vízivás, köhécselés, sántikálás, vakarózás, fogkövesség, hasterime növekedés, emlődaganatok)

Az évente kötelező és ajánlott védőoltásokkal megelőzhetőek kedvenceink leggyakoribb fertőző betegségei. Kedvencünk és családunk egészsége érdekében kötelező az évente egyszeri féregtelenítő kezelés. Abban az esetben, ha kedvencünkkel szoros kapcsolatban élünk (lakásban tartott kedvencek) javasolt akár a negyedéves féregtelenítés is. Tekintve, hogy Pest megye rendkívül terhelt kullancsokkal, az ellenük való rendszeres védekezés kifejezetten fontos. A kullancsok kettő súlyos és sokszor végzetes betegség (babesiosis és Lyme-kór) kórókozóinak terjesztői lehetnek. Az utóbbi években a szívférgesség is megjelent e környezetünkben, mely ellen a rendszerez védekezés erősen ajánlott havonta alkalmazott szájon át adott gyógyszerrel és a szúnyogok távol tartásával.

Kötelező védőoltások

Veszettség, illetve kombinált veszettség oltások.
Érvényességük 365 nap.

Kölyökkutyák számára ajánlott oltások

A parvo vírusos gyomor – és bélgyulladás ellen, a kombinált (szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirosis, parainfluenza, coronavírus ellen), kennelköhögés ill. a Lyme-kór elleni oltások.

Kölyökmacskák számára ajánlott oltások

Kombinált oltás (macskanátha, panleukopénia, chlamydiosis ellen), leukózis, Micosporum bőrgomba és a fertőző hashártya-gyulladás (FIP) elleni oltás.

Egyéb, felnőtt kutyáknak ajánlott védőoltások

Lyme-kór elleni oltás, Microsporum gomba ellen.

Nyulak számára ajánlott oltások

A myxomatosis és vérzéses betegség (RHD) elleni oltás.

Vadászgörénynek számára ajánlott oltások

Veszettség, illetve a kombinált oltás