Sebészet

Ortopédiai vizsgálatok és sebészeti ellátás

Alapos fizikális vizsgálat a radiológiai módszerek kiegészítésével. A legkorszerűbb műtéti technikák (TPLO, CWTO) alkalmazása modern inhalációs narkózissal folyamatos monitorozás mellett.

Sántaságvizsgálat

A sántaságvizsgálat során a megtekintést,  az alapos fizikális vizsgálatot sok esetben követi a végtag ill. gerinc többirányú röntgen vizsgálata. A radiológiai vizsgálatainkat a kiváló minőségű digitális RTG berendezéssel végezzük.
Az állatkórházunkban több kollégánk (Bölcskei dr., Farkas dr., Mayer dr.) kiemelt gyakorlattal rendelkeznek a sántaságvizsgálat területén.

Diszpláziaszűrés

A diszpláziaszűrés során csípő-, a könyök- ill. vállízületi-diszplázia meglétét vizsgáljuk, röntgen segítségével.
A növendék és fiatal felnőtt korban elvégzett vizsgálattal, lehetőségünk nyílik az esetleges diszplázia időben való felismerésére és kezelésére. Röntgenfelvételeinket az Országos Diszplázia Bizottság bírálja.
Csípő-diszplázia előszűrést hat hónaposan, a végleges szűrést egy éves kor felett ajánljuk.

Sebészeti ellátás

A kiemelkedően felszerelt műtőnkben teljes lágysebészeti és csontsebészeti műszerkészlet biztosítja bármilyen sebészeti beavatkozás elvégzését a kis műtétektől (ivartalanítás) a császármetszésen át a speciális műszerezettséget igénylő csont és ízületsebészeti  (pl. TPLO) műtétekig. Műtétjeinket gépi altatással, a legkorszerűbb altatószerekkel (isofluran, sevofluran) végezzük. Pacienseink biztonságáról őrző monitorok (pulzus és oxigénellátottság mérő, légzésfigyelő monitor stb.) és egy altatóorvos gondoskodnak.
Sebészeti műtőnk kiválóan alkalmas a komolyabb hasi és mellkasi műtétek elvégzésére is. A nyelőcsövet (nyelőcső-idegentest, mellkas daganat eltávolítása), a tüdőt, rekeszizmot (rekeszsérv), a májat (májlebeny eltávolítás), az epehólyagot, a lépet, a veséket (vese eltávolítás), a húgyhólyagot, a prosztatát érintő elváltozások sebészeti ellátását végezzünk.
A csont és ízületsebészeti műtétek során a veleszületett ill. szerzett rendellenségek korrigálását, csonttörések, szalagszakadások, porcleválások sebészeti ellátását végezzük.